Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Saláta buggyantott tojással

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kisebb jégsaláta
  • 2 db sárgarépa
  • 1 csomag retek
  • Az öntethez:
  • 4-5 evőkanál málnaecet
  • 3-4 evőkanál méz
  • csipet só
  • őrölt fehérbors
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • A buggyantott tojáshoz:
  • pár csepp ecet
  • fejenként 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: A salátát ízlés szerinti darabokra csipkedjük össze. A sárgarépát pucoljuk meg, majd a retekkel együtt vékonyra szeleteljük fel (én a hámozóval vágtam vékony szeletekre). Ezután egy tálban keverjük össze a zöldségeket.

Az öntet hozzávalóit ízlés szerint, kézi habverővel jó alaposan keverjük össze, majd öntsük rá a salátára. Ezután kézzel alaposan forgassuk össze, majd hagyjuk állni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

A buggyantott tojáshoz egy edényben forraljuk fel kb. 1 liter vizet, majd csepegtessünk bele pár csepp ecetet. A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kis tálba, majd szintén nagyon óvatosan, alacsony magasságról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forró vízbe.
Ezután gyöngyöző vízben főzzük 1-2 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon. Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni.

Tálaláskor a salátát halmozzuk rá a tányérra, majd helyezzük a tetejére a buggyantott tojást. Ízlés szerint frissen őröljünk rá borsot.

Ezek is érdekelhetnek

Friss