Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sakk szelet

MME MME
1 3.7/5
60 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • A sárga tésztához:
  • 16 dkg margarin
  • 16 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 12 dkg liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • A barna tésztához:
  • 16 dkg margarin
  • 16 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • késhegynyi sütőpor
  • Valamint:
  • baracklekvár
  • 100 g étcsokoládé a bevonáshoz

Elkészítés

  1. A sárga tésztához a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat habosra keverjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. Egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  2. A barna tésztát is elkészítjük úgy, mint a sárga tésztát, csak a liszt egy része helyett kakaóport adunk hozzá. 
  3. Ha kihűltek, az egyik lapot megkenjük lekvárral, rátesszük a másik lapot, azt kettévágjuk, megint megkenjük az egyiket, és rátesszük a másik dupla lapot. Így egy 4 rétegű lapot kapunk, amit felszeletelünk olyan vastag szeletekre, mint egy rétegnek a vastagsága. 4-4 szeletet egymásra ragasztunk lekvárral, de úgy forgatojuk, hogy a sárga fölé mindig barna kerüljön. Legalább 1 órát így hagyjuk, de érdemesebb előző este készíteni, és másnap bevonni a tetejét az olvasztott csokival.

13 DIÓS-LEKVÁROS ÉDESSÉG, AMIT CSAK IMÁDNI LEHET! 

GYORSAN KÖNNYŰT: EGYSZERŰ KEVERT EPRES SÜTEMÉNY 

SÜTŐEDÉNY-KISOKOS: MIBEN SÜSSÜK A SÜTEMÉNYEKET? 

Megjegyzés

Nagyon kell igyekezni, hogy a tésztát egyenletesen simítsuk a tepsibe, mert ha a tészta néhol vastagabb, akkor nem fognak szépen egymás alá esni a kockák. Ha kisebb tepsiben sütjük, akkor nagyobb kockák lesznek. Ha 3 rétegű sakk szeletet készítünk (mint a fotón), akkor 4 rúd lesz belőle. Ha 4 rétegűt (kocka alakút), akkor 3 rúd jön ki a receptből. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlott tartalmak

Friss