Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Sakk szelet

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Sakk szelet

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 72
  • Elküldve: 20

Hozzávalók:

  • A sárga tésztához:
  • 16 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 16 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 12 dkg liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • A barna tésztához:
  • 16 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 16 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • Valamint:
  • baracklekvár

Elkészítés:

A sárga tésztához a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem, és beleforgatom a masszába, és egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe simítom. Közben a barna tésztát elkészítem úgy, mint a sárga tésztát, csak a liszt egy része helyett kakaóport teszek hozzá. Előmelegített sütőben megsütöm.

Ha kihűlt, az egyik lapot megkenem lekvárral, ráteszem a másik lapot, azt kettévágom, megint megkenem az egyiket, és ráteszem a másik dupla lapot. Így egy 4 rétegű lapot kapok, amit felszeletelek olyan vastag szeletekre, mint egy rétegnek a vastagsága. 4-4 szeletet egymásra ragasztok lekvárral, de úgy forgatom, hogy a sárga fölé mindig barna kerüljön. Legalább 1 órát így hagyom, de többnyire előző este készítem, és másnap vonom be a tetejét olvasztott csokival.

Megjegyzés:

Nagyon kell igyekezni, hogy a tésztát egyenletesen simítsuk a tepsibe, mert ha a tészta néhol vastagabb, akkor nem fognak szépen egymás alá esni a kockák. Ha kisebb tepsiben sütjük, akkor nagyobb kockák lesznek. Ha 3 rétegű sakk szeletet készítünk (mint a fotón), akkor 4 rúd lesz belőle. Ha 4 rétegűt (kocka alakút), akkor 3 rúd jön ki a receptből.

A receptet és a fotót Palló Krisztina küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2009. november 6. (péntek) 11:40
    Ez egy nagyon mutatós és finom süti. Kicsit bonyolultnak tűnhet első ránézésre de igazából nem nehéz elkészíteni. Már sokszor megsütöttem a családom imádja :-)
Receptválogatás
Almatorta arzenál
Az alma olcsó, finom és egészséges, süteménybe, pitébe is kiváló, sőt... Tortának is! Lehet bécsi, elzászi, francia vagy angol, citromos, csokis, pudingos vagy vaníliakrémes!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Szilvás kalácspuding gyömbéres fehércsokoládé-öntettel Szilvás kalácspuding gyömbéres fehércsokoládé-öntettel
Mandulás fügetortácskák gorgonzolás csokihabbal Mandulás fügetortácskák gorgonzolás csokihabbal
Kossuth-kifli marcipánnal Kossuth-kifli marcipánnal
Rozmaringos újkrumpli avokádós salátával Rozmaringos újkrumpli avokádós salátával
Olívakrém (tapenade) sült paprikával Olívakrém (tapenade) sült paprikával
Gombakrémes minitorták Gombakrémes minitorták
Szecsuáni fűszeres húsos-tésztás leves Szecsuáni fűszeres húsos-tésztás leves
Somlói revolúció (országtorta 2014) Somlói revolúció (országtorta 2014)
Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém
Zöldséges-tejszínes csirkemell Zöldséges-tejszínes csirkemell
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
  • Sütik (Kimberly444)
  • (destiny9)
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122739_sztrapacska-110.jpg Sztrapacska és pogácsa

Ugyan a főzőcskézés csak a hét második felében indult be, végül mégis igen sok minden készült a konyhában, mert szerdától kezdve…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122731_roman-110.jpg A sokszínű román konyha

A román konyha mai formáját évezredek folyamán nyerte el. A dák ősöktől a római megszállókon át a francia, olasz, bolgár, bizánci…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

Napi tipp
Az őszi időszak elengedhetetlen fogásai a melengető levesek. Ezek alapját szinte bármi képezheti, a lényeg, hogy kellően tartalmasak és melegek legyenek. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept