Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sakk-matt szelet

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A sárga tésztához:
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 12 dkg liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • A barna tésztához:
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg lekvár
  • A csokimázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 6 dkg margarin
  • 3 evőkanál forró víz

Elkészítés

Elkészítés: A sárga tésztához a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és belekeverjük a masszába. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.

Amíg sül, kikeverjük a barna tésztát a sárgához hasonlóan, de hozzáadjuk a kakaóport is. Ugyanígy tepsiben kisütjük.

Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk, majd a lapokat lekvárral megkenjük, és összeragasztjuk: a sárga lapra kerül a barna, majd ismét a sárga, és így tovább. Ha összeraktuk, a sütemény tetejére fektetünk egy nagyobb vágódeszkát és egy kb. fél kg-os súlyt, majd így hagyjuk legalább egy órán át. A nehezéket levéve kb. 1,5 cm széles szeletekre vágjuk, ezeket váltakozva egymásra ragasztjuk a lekvárral. 4 szeletből lesz egy rúd.

A kész rudakat bevonjuk a langyosra melegített csokimázzal.

Megjegyzés

Az egész hadművelet nálam 3 órán keresztül tartott. Türelmeseknek ajánlom. - szp4nni

Ezek is érdekelhetnek

Friss