Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttorta sonkával és túrókrémmel

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Elkészítjük a túrókrémeket. Egyik felét beízesítjük 1 gerezd fokhagymával, csipet köménnyel, sóval, 1 teáskanál pirospaprikával, amennyiben szükséges, kevés tejföllel lazítjuk.

A másik felét ízesítjük aprított zöldhagymával, finomra vágott petrezselyemmel, finomra vágott csemege uborkával és sóval, ezt is lazíthatjuk tejföllel.

Leteszünk 1 sajtszeletet, ráteszünk egy réteg sonkát, ami megkenünk túrókrémmel, ráteszünk egy réteg vékonyra szelt kaliforniai paprikát.
Ezután jön a következő réteg a másik ízű túrókrémmel, és ezt karikára szelt póréval rakjuk meg. Így rétegezzük tovább. A legtetejére csak krémet kenjünk.

Az ötödik lapot 12 db egyforma cikkre vágunk. 12 db koktélparadicsomot elhelyezünk arányosan a tortánk szélén, és a sajtcikkeket közéjük helyezzük. További zöldségekkel fantáziadúsan kidíszítjük.

Ha maradt túrókrém és sonka, csinosan töltsük be sonkaszeletbe a krémet, és tegyük a torta köré.

Megjegyzés

Lehet tetszés szerinti krémmel, felvágottal, zöldséggel készíteni. Csak a fantázián múlik.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek

Friss