A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és egy tepsibe rendezzük. Egyenletesen megszórjuk a nádcukorral és a fűszerekkel, (a kikapart vaníliarudat is tegyük bele, majd a sütés végén kivesszük) és ráöntjük a vörösbort. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és kb. 1-1,5 óra alatt sűrű, szirupos állagú, illatos dzsemet sütünk belőle. Ezután hagyjuk kihűlni.
A sajttorta alapjához a kekszet ledaráljuk vagy összetörjük, majd összekeverjük a darált dióval és az olvasztott vajjal. A poharak aljába adagoljuk.
A krémhez a tejszínt 1 tk porcukorral habbá verjük. A krémsajtot kikeverjük a maradék porcukorral és a vanília kikapart belsejével, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Ezután a kekszrétegre halmozzuk, majd mindegyik tetejére teszünk a kihűlt vörösboros szilvából.
Hűtőbe téve hagyjuk legalább 1 órát pihenni, majd tálaljuk.
A szilvából készíthetünk nagyobb adagot is, mert üvegekbe töltve hosszabb ideig is eláll. Lekvárként/dzsemként nagyszerűen felhasználható más sütikhez vagy akár kenyérre kenve is. - gasztrogabo
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!