Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttorta pohárban

120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A vörösboros szilvához:
  • kb. 70 dkg szilva
  • 15 dkg nádcukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 mk szegfűszeg
  • 1 rúd vanília
  • 3 dl vörösbor (jó minőségű, száraz, testes)
  • A sajttortához:
  • 15 dkg zabkeksz
  • 5 dkg darált dió
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 1 dl habtejszín 
  • 5 dkg porcukor
  • 25 dkg krém sajt
  • 1 rúd vanília

Elkészítés

  1. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és egy tepsibe rendezzük. Egyenletesen megszórjuk a nádcukorral és a fűszerekkel, (a kikapart vaníliarudat is tegyük bele, majd a sütés végén kivesszük) és ráöntjük a vörösbort. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és kb. 1-1,5 óra alatt sűrű, szirupos állagú, illatos dzsemet sütünk belőle. Ezután hagyjuk kihűlni.
  2. A sajttorta alapjához a kekszet ledaráljuk vagy összetörjük, majd összekeverjük a darált dióval és az olvasztott vajjal. A poharak aljába adagoljuk.
  3. A krémhez a tejszínt 1 tk porcukorral habbá verjük. A krémsajtot kikeverjük a maradék porcukorral és a vanília kikapart belsejével, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Ezután a kekszrétegre halmozzuk, majd mindegyik tetejére teszünk a kihűlt vörösboros szilvából.
  4. Hűtőbe téve hagyjuk legalább 1 órát pihenni, majd tálaljuk.

    Még több sajttorta >>> 

    Még több pohárdesszert >>> 

    Gasztrogabó receptjei >>> 

Megjegyzés

A szilvából készíthetünk nagyobb adagot is, mert üvegekbe töltve hosszabb ideig is eláll. Lekvárként/dzsemként nagyszerűen felhasználható más sütikhez vagy akár kenyérre kenve is.  - gasztrogabo

Ezek is érdekelhetnek

Friss