Sajttorta light: így lesz jóval egészségesebb a kedvenc desszerted!

A klasszikus sajttorta zsíros mascarponéval vagy sajtrémmel, vajas keksszel és cukorral készül, szerencsére azonban ezeket a hozzávalókat mind egészségesebbekre cserélhetjük anélkül, hogy a mennyei desszert az ízén bármit is változtatnánk.

Hozzávalók:

10 db Graham-keksz 
3 ek zsírszegény tej (vaj helyett)
kb. 5 dl zsírszegény sajtkrém (zsíros helyett)
1/3 bögre méz (cukor helyett)
2 bögre görög joghurt (tejföl helyett)
2 db tojás
1 ek vaníliakivonat
2 ek kukoricaliszt
málna vagy bármilyen gyümölcs a tetejére

Elkészítés:

1. A kekszet összetörjük, meglocsoljuk a tejjel, és a tortaforma aljába nyomkodjuk. 170 fokon 15 perc alatt elősütjük.

2. A sajtkrémet kikeverjük a mézzel, a görög joghurttal, a tojással, a vaníliakivonattal és a kukoricaliszttel, majd a kekszes alapra simítjuk. 150 fokon 1 óra alatt készre sütjük, majd málnával vagy bármilyen gyümölccsel díszítjük.

3 AZ 1-BEN: BROWNIE, OREO ÉS SAJTTORTA EGY ELRONTHATATLAN DESSZERTBEN >>> 
18 ELLENÁLLHATATLAN MÁKOS SÜTI A BEJGLIN TÚL >>> 
EREDETI OLASZ VAGY MASCARPONE NÉLKÜLI: ÍME A 16 LEGJOBB TIRAMISU >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások