Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttorta körtével

MME MME
5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 4 körte
  • 5 tojás
  • 15 dkg barnacukor
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone krém sajt
  • 1 dl körtelé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • A tetejére:
  • 5 dkg cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál amaretto
  • 10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hűtőben fél órát pihentetjük.

2. A töltelékhez a körtét megtisztítjuk, felkockázzuk. A tojást a cukorral géppel habosra verjük. A túrót a mascarponéval simára dolgozzuk, hozzáadjuk a pudingport, a körtelevet és a cukros tojást.

3. A sütőt 180 fokra melegítjük. Egy 26 centis kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, az oldalát kikenjük vajjal, majd kibéleljük a tésztával, villával megszurkáljuk. A körtekockákat egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd a túrós masszát ráöntjük, egyenletesen elsimítjuk.

4. Az előmelegített sütőben 45 percig sütjük. 40 perc elteltével elkészítjük a torta tetejét: ehhez a cukrot a mézzel felforraljuk, beleöntjük a likőrt és a mandulaszeleteket, összeforgatjuk, majd a sütőből kivett torta tetején elegyengetjük, majd 15-20 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a mandula szépen megpiruljon.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss