Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttorta karamellizált hagymával

default user icon
MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tésztához a lisztet összedolgozzuk a felkockázott, puha vajjal, a tejjel, a tojással, a porcukorral és 1 csipet sóval. Folpakba csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.

2.

A cukrot világos színűre karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, finomra reszelt lila hagymát, felöntjük a borral, és felforraljuk. Azután közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a zöldség megpuhul, az alkohol pedig elpárolog. Végül lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni a keveréket.

3.

A töltelékhez tálba reszeljük a parmezánt, rámorzsoljuk a kecskesajtot, hozzadjuk a tojásokat, a tejet, ízlés szerint sót és borsot, valamint a kakukkfű lecsipkedett leveleit.

4.

Lisztezett deszkán a tésztát kinyújtjuk, majd egy kivajazott piteformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. A túllógó részeket levágjuk. Az alját villával megszurkáljuk, egy darab sütőpapírt ráteszünk, rászórjuk a szárazbabot, és a 190 fokos sütőben 30 percig sütjük. Azután a babot a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, és elosztjuk a tésztán a karamellizált lila hagymát. A sajtos keveréket rásimítjuk, és további 25-30 percig sütjük. Kakukkfűágakkal díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss