Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajttorta karamellizált hagymával

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 22 dkg vaj + a formához
  • 1,2 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 tk porcukor
  • 2 ek kristálycukor
  • 8 fej lila hagyma
  • 2 dl vörösbor
  • szárazbab
  • A töltelékhez:
  • 7,5 dkg parmezán
  • 25 dkg lágy kecskesajt
  • 3 db tojás
  • 1 dl tej
  • 2 db friss kakukkfűág
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A tésztához a lisztet összedolgozzuk a felkockázott, puha vajjal, a tejjel, a tojással, a porcukorral és 1 csipet sóval. Folpakba csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.

    2.

    A cukrot világos színűre karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, finomra reszelt lila hagymát, felöntjük a borral, és felforraljuk. Azután közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a zöldség megpuhul, az alkohol pedig elpárolog. Végül lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni a keveréket.

    3.

    A töltelékhez tálba reszeljük a parmezánt, rámorzsoljuk a kecskesajtot, hozzadjuk a tojásokat, a tejet, ízlés szerint sót és borsot, valamint a kakukkfű lecsipkedett leveleit.

    4.

    Lisztezett deszkán a tésztát kinyújtjuk, majd egy kivajazott piteformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. A túllógó részeket levágjuk. Az alját villával megszurkáljuk, egy darab sütőpapírt ráteszünk, rászórjuk a szárazbabot, és a 190 fokos sütőben 30 percig sütjük. Azután a babot a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, és elosztjuk a tésztán a karamellizált lila hagymát. A sajtos keveréket rásimítjuk, és további 25-30 percig sütjük. Kakukkfűágakkal díszítve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin