Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttorta III.

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt (5 dkg teljes kiőrlésű)
  • 7 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 kis tojás
  • 1-2 evőkanál tej
  • csipetnyi só
  • képhegynyi sütőpor
  • Atöltelékhez:
  • 75 dkg natúr tejszínes krém sajt
  • 1 kis pohár tejföl (20%-os)
  • 3 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag (bourbon) vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, a tésztát legalább fél órát a hűtőben pihentetjük.

Egy 24 cm-es kapcsos formát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeveréssel 160 fok).

A krémhez a krémsajtot kikeverjük a tejföllel, a többi hozzávalóval, a végén a tojásokat egyesével belekeverjük.

A tésztát kétfelé vesszük, felét a forma aljára nyújtjuk, kézzel a formához egyengetjük, a tészta másik felét 3 részre osztjuk, a forma pereméhez igazodó hosszú csíkokat nyújtunk, a forma oldalához nyomkodjuk.

A krémet beletöltjük a tésztával bélelt formába, és kb. 55-60 perc alatt megsütjük (akkor jó ha enyhén pirult a széle, a közepe pedig kissé rezgős). A sütőt elzárjuk, kitámasztott sütőajtónál pihentetjük kb. 10 percig, majd kiemeljük, kihűtjük.

Egy éjszakát a hűtőben dermesztjük, érleljük.

Másnap tetszés szerint tálaljuk, én befőttből készített meggyes öntettel kínáltam.

Megjegyzés

Első alkalommal készült nálam ez a fajta süti, személyes tapasztalatom, hogy a tésztának nem kell magas perem, max. 2 cm, mert sülés közben a tojástól felemelkedik, a széle rákapaszkodik a tészta peremére, és ahogy visszaesik a sülés után, a széleknél megrepedezik, de azért elfogyott. :) Legközelebb a tésztát 2/3-1/3 arányban osztom el, 2/3 megy a forma aljára, 1/3 részből pedig keskeny perem készül. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss