Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, a tésztát legalább fél órát a hűtőben pihentetjük.
Egy 24 cm-es kapcsos formát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeveréssel 160 fok).
A krémhez a krémsajtot kikeverjük a tejföllel, a többi hozzávalóval, a végén a tojásokat egyesével belekeverjük.
A tésztát kétfelé vesszük, felét a forma aljára nyújtjuk, kézzel a formához egyengetjük, a tészta másik felét 3 részre osztjuk, a forma pereméhez igazodó hosszú csíkokat nyújtunk, a forma oldalához nyomkodjuk.
A krémet beletöltjük a tésztával bélelt formába, és kb. 55-60 perc alatt megsütjük (akkor jó ha enyhén pirult a széle, a közepe pedig kissé rezgős). A sütőt elzárjuk, kitámasztott sütőajtónál pihentetjük kb. 10 percig, majd kiemeljük, kihűtjük.
Egy éjszakát a hűtőben dermesztjük, érleljük.
Másnap tetszés szerint tálaljuk, én befőttből készített meggyes öntettel kínáltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre