Elkészítés: A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Az alaphoz aprítógépben összeaprítom a kekszeket, majd összekeverem az olvasztott vajjal, és belenyomkodom egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma aljába. Megsütöm, ha kissé vajas marad, szórok rá némi zsemlemorzsát, és visszateszem még picit a sütőbe.
A töltelékhez habosra keverem a sajtféléket, a tejfölt, az ízesítőket, a cukrot, a keményítőt és a 3 tojás felvert sárgáját. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, óvatosan összeforgatom a sajtos krémmel, a masszát a megsütött kekszalapra halmozom, szépen eligazítom.
A tortaformát egy nála picivel nagyobb, kerek tűzálló tálba teszem, majd így együtt, egy olyan tepsibe helyezem, melyben kényelmesen elfér, vizet töltök a tepsibe, így a vízgőzben sütöm 45-50 percig. Kiveszem a sütőből, hagyom kihűlni, majd a pihentetem fogyasztásig.
Tálalhatjuk önmagában, de valamilyen gyümölcsös öntet, mártás is illik mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre