Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttorta eperlekvárral

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A torta aljához:
  • 30-35 dkg omlós csokis keksz
  • 15-20 dkg margarin
  • A krémhez:
  • 50 dkg tejföl
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 bögre porcukor
  • 3 tojás
  • Valamint:
  • eperlekvár

Elkészítés

Elkészítés: Megolvasztom a margarint, és az összetördelt kekszet belekeverem, majd egy kb. 24 cm átmérőjű tortaforma aljába nyomkodom egyeneletesen az így készült masszát.

A krém hozzávalót egy tálban kikeverem, majd óvatosan a tortaformába öntöm.

Az eperlekvárt egy nagyobb foltban a tetejére csepegtetem, és finom villavonásokkal márványmintázatot formázok belőle.

150 fokon kb. 1 óra alatt aranybarnára sütöm. Hagyom kihűlni, majd legalább 6 órára hűtőbe teszem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss