Sajttorta - amerikai módra

default user icon
5 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg Mascarpone (ha ez nincsen Campingsajt is megfelel)
  • 25 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg rétesliszt
  • 1 kis üveg karamella öntet (nagyobb boltokban kapható)
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a darált kekszhez, kézzel összegyúrjuk. Ezt az alapot egy kilisztezett, vajazott tortaformába tesszük, majd közepes lángon 15 percig elősütjük.
    A mascarponét/campingsajtot összekeverjük elektromos habverővel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, citomlevet + héjat, valamint a 3 tojás sárgáját. Felverjük a fehérjét kemény habbá, majd felváltva adjuk a masszához a felvert fehérjét és a réteslisztet. Ha kész, ráöntjük a kekszalapra, és közepes lángon 1 óra 15 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral hintjük, áfonya-, málna- vagy karamellaöntettel tálaljuk.

Megjegyzés

Rendkívül finom édesség, fagylalttal is zseniális.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gál Zsuzsa 3 évvel ezelőtt
Persze, ez rengeteg liszt és kevés túró. Én is éltem New Yorkban egy évet, nem ritkán ettem ott cheescake-t (sajttortát, bár szerintem túrütortát) , és az alábbi recept szerint készült torta íze egyezik a kintivel. A torta alja nálam is darált háztartási keksz vajjal, fahéjjal, belenyomom a tortaformába. Egy kiló túrót krumplinyomón átnyomok, hozzáadok egyenként 3 tojást, vaníliát, 15-25 deka cukrot, 3 evőkanál lisztet és egy deci tejszínt. Persze eközben géppel keverem. Ezt ráteszem a kekszes alapra, és 45-55 percig sütöm. HA kihült, negyed liter cukrozott tejfölt vagy baracklekvárt kenek a tetejére és egy napig a hűtóben tartom.
falconium 6 évvel ezelőtt
Mivel mi kint élünk, és imádjuk a sajttortát, gondoltuk kipróbáljuk a receptet. Sajnos, igaz, amit a többiek írtak... bár finom, de a keksz tényleg morzsás marad és a belseje is inkább túróslepényre emlékeztet (legalábbis itteni krémsajttal). Egyébként finom, de valószínűleg kevesebb liszt és sütési idő kellene a jobb eredményhez. Azért köszi, el fog fogyni! (A morzsák meg jók lesznek túrógombóchoz... :)
Balogh Viki 6 évvel ezelőtt
Nekem nem sikerült az alap, morzsás maradt, nem állt össze. Ezt leszámítva finom lett, bár amerikai sajttortára cseppet sem emlékeztet...
Lukács Zsuzsanna 7 évvel ezelőtt
A porcukor a mascarponés krémhez kell, ugye?
Pataki Blanka 11 évvel ezelőtt
Nem sok a 20 dkg rétesliszt a krémbe? Ennyiből egy tészta is kijön, ez pedig krém!

Hasonló Receptek

Magazin