Sajttekercs

default user icon
6 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg eidami vagy trappista sajt,
  • 3 főtt tojás,
  • 30 dkg párizsi vagy sonka,
  • 1 doboz medve (mackó) sajt,
  • 1 kisebb fej hagyma,
  • 20 dkg vaj,
  • petrezselyemzöld,
  • só,
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Forrásban lévő fazék vízbe teszem a sajtot, lefedve 30-35 percig főzöm. Ha már puha a sajt, leszűrőm, lisztezett gyúródeszkán kinyújtom téglalap alakúra. Amíg a sajt megfő, elkészítem a kétféle krémet:
    (1) a doboz mackósajtot az egy fej apróra vágott hagymával és 10 dkg vajjal krémesre keverem.
    (2) a petrezselyemzöld apróra vágva, só, bors, összetört tojás, 10 dkg vaj. Ezt is krémesre keverem.
    A kinyújtott sajt egyik szélébe teszem a tojásos krémet, ez lesz a közepe. A sajt többi részét a mackósajtos krémmel kenem meg, ráteszem a párizsi szeleteket. Feltekerem, majd 1-2 órára hűtőbe teszem.

Megjegyzés

Gyorsan kell dolgozni a megfőtt sajttal, mert hamar
megdermed

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kató Mariann 10 évvel ezelőtt
Én is sokszor csinálok ilyet, de csak egy párszor nyújtottam sajtot . Sokkal egyszerübb szeletelt trappista sajttal egymást kicsit átfedve beteríteni a fóliát. Utána jöhet a sonka , majd a medvesajtos krém.(sajt, uborka, hagyma,mustár , petrezselyem) Utána feltekerem. Olyan mintha szét akarna nyílni , de szorosan feltekerem és hűtőbe teszem. Remekül lehet szeletelni és nem kell az olvasztással és nyújtással bajlódni. ( Van olyan ismerősöm aki lapka sajttal csinálja, de szerintem szeletelt trappistával finomabb ).
Pestiné Szabó Júlia 11 évvel ezelőtt
Csak jó tanácsnak. Egyszerűbb, ha a sajtot egy nagyobb zacsiba kötöd, és fakanál nyélen a már fellfort ,lezárt forró vízben egy kicsit állni hagyod.Utána liszt nékül is nyújtható.
Kámán Anja 11 évvel ezelőtt
SZiasztok! Én is gyakran csinálok sajttekercset, acsalád imádja. Van egy tippem, a sajtot nem kell főzni, hanem kisebb darabokra felvágni és egy hőálló edényben kb 5-7 percre a mikróba tenni. Ha felolvadt, a tiszta (nem lisztezett!!) munkalapon simán ki lehet nyújtani! Eddig még egyszer sem szakadt el!
Mazán Ilona 11 évvel ezelőtt
Én is szoktam ilyet csinálni, de én a sajtot előtte mindig betekerem alufoliába. Amúgy szerintem bármit bele lehet tekerni és szoktam sonkát, kolbászt stb. is.
Oláh miklósné 11 évvel ezelőtt
Már ettem ilyet, nagyon finom de én nem tudtam elkésziteni. A sajt kinyujtásánál megállt a tudományom. (katya33)
eszti 11 évvel ezelőtt
Nagyon finom lehet, ha tud, küldhetne nekem a garay.eszti@cyanart.hu -ra pár receptet.

Hasonló Receptek

Magazin