Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajttekercs

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 db lila hagyma
  • 15 dkg selyemsonka
  • 10 dkg krémsajt (zöld fűszeres)
  • 1 ek mustár
  • fűszerpaprika (ízlés szerint)
  • bors
  • 30 dkg kemény sajt

Elkészítés

    1. Megfőzzük és lereszeljük a tojást. A petrezselyemzöldet, a hagymát és a sonkát felaprítjuk, és egy tálba tesszük a sajtkrémmel, a reszelt tojással és a mustárral. Kikeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk fűszerpaprikával.
    2. A sajtot alaposan becsomagoljuk egy nejlonzacskóba, és lobogó vízbe tesszük kb. 30-35 percre, hogy megpuhuljon.
    3. Gyúródeszkára teszünk folpackot, és ezen téglalap alakúra kinyújtjuk a sajtot. Ezután vastagon rákenjük a tölteléket, és feltekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Ha kellően lehűlt, felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

A családban nagyon népszerű a sajttekercs, nagyon sokféle módon lehet elkészíteni a tölteléket: színes paprikával, snidlinggel, újhagymával mindig más ízeket lehet varázsolni. Ha vékony szelet a sonka, akkor teríthetjük a sajtra is, nem kell felaprózni.

margit942
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin