Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttekercs IV.

MME MME
1 3.5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg trappista sajt,
  • 30 dkg párizsi,
  • 10 dkg márvány sajt,
  • 1 db keménytojás,
  • kevés snidling vagy 1 kicsi, gyenge hagyma,
  • finomra vágott petrezselyem,
  • 20 dkg vaj,
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítés

A trappista sajtot homogén, gyúrható állagúra főzzünk. (Két nejlon zacskóba tesszük, a külsőn átbökünk egy fakanalat, és gyöngyöző vízbe lógatjuk, és kb. fél óráig főzzük. Még melegen gyúródeszkára borítjuk, és téglalap alakúra sodorjuk. Fontos, hogy a sajt egy darabban legyen!
Megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. Amikor kihűlt, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.

Töltelék: 30 dkg párizsit, 20 dkg márvány- vagy palócsajtot, 1db kemény tojást, kevés snidlinget vagy gyenge hagymát, vágott petrezselymet ledarálunk. Kevés mustárral és kb. 20 dkg vajjal kikeverjük.

Megjegyzés

Ami marad, mindig tegyük hűtőbe. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss