Hozzávalók:
A töltelékhez:
5 dkg reszelt Frico Gouda sajt
5 dkg reszelt Edam sajt
6 dkg aprított bébispenótlevél
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk aprított petrezselyem
1 csapott tk reszelt citromhéj
1 csapott tk só
1 csipet feketebors
A kiflikhez:
liszt
1 csomag fagyasztott leveles tészta
1 db felvert tojás
friss petrezselyem
Elkészítés:
A töltelék hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, majd félretesszük.
A felolvasztott leveles tésztát lisztezett deszkán kinyútjuk, majd 32 téglalapra vágjuk. Mindegyikre teszünk egy kis adag tölteléket, majd a tészta felső széleit megkenjük a felvert tojással, és ráhajtjuk az alsókra. A tetejüket megkenjük a tojással, és 15-20 percre hűtőbe tesszük.
Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük mindet. Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.