Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Extrasajtos tekercs egyszerűen, leveles tésztából - zseniális vendégváró!

Ha valami igazán finom partifalatkával készülnél a vendégeidnek, jó helyen jársz! Egy extrasajtos tekercset mutatunk leveles tésztából, melyet képtelenség elrontani, mégis mindenkinek ízlik. Aki egyszer megkóstolja, nem tudja letenni!
Hozzávalók: 

A töltelékhez:

5 dkg reszelt Frico Gouda sajt 
5 dkg reszelt Edam sajt
6 dkg aprított bébispenótlevél
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk aprított petrezselyem
1 csapott tk reszelt citromhéj
1 csapott tk só
1 csipet feketebors

A kiflikhez:

liszt
1 csomag fagyasztott leveles tészta
1 db felvert tojás
friss petrezselyem

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, majd félretesszük.

A felolvasztott leveles tésztát lisztezett deszkán kinyútjuk, majd 32 téglalapra vágjuk. Mindegyikre teszünk egy kis adag tölteléket, majd a tészta felső széleit megkenjük a felvert tojással, és ráhajtjuk az alsókra. A tetejüket megkenjük a tojással, és 15-20 percre hűtőbe tesszük.

Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük mindet. Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

MÉG TÖBB SAJTOS RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss