Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttattal töltött húsgolyó baconköntösben

45 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg csirkemell (darálva)
  • 1 db tojás
  • bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál vöröshagyma kockára vágva
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa (teljes kiőrlésű búza lisztből készült)
  • 10 db sajt (felkockázva, trapista)
  • 1 csomag bacon szalonna
  • 40 dkg bébispenót
  • 3 dl főzőtejszín (laktózmentes)
  • 1 csipet szerecsen dió
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

  1. A darált húsba beleütjük a tojást, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát.
  2. Összegyúrjuk az alapanyagokat, majd kis gombócokat formázunk, a közepébe beletesszük a sajtot, majd betekerjük bacon szalonnával.
  3. Muffin formába tesszük a fasírtokat, majd előmelegített sütőben 180 fokon szép piros ropogósra sütjük a baconba tekert sajtos húsgombócokat.
  4. Elkészítjük a tejszínes bébispenót mártást: a fokhagymát megfuttatjuk az olívaolajon, majd rádobjuk a spenót átforgatjuk, kicsit essen össze, majd felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük szerecsen dióval.
  5. Párpercig főzzük a mártást, majd bot mixerrel pürésítjük, aztán jól kiforraljuk. 

Megjegyzés

Az így készített húsgolyó a bacontól, és sajttól egy nagyon finom ropogós különleges ízharmónia jön létre. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss