Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttal töltött virsli bundában tárkonyos burgonyafőzelékkel

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg burgonya
  • 3 evőkanál zsír
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1-2 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított, vagy tárkonyos ecet)
  • 8 db virsli
  • 30 dkg emmentáli sajt
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: 1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk vagy szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát 1 evőkanál zsíron megfuttatjuk, rádobjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. Amíg a burgonya fő, előkészítjük a virsliket.

2. A virsliket hosszában bevágjuk (a végeitől 1 cm-re, nem teljes hosszában). A sajtot felszeleteljük 3-4 mm vastagra (vagy vehetünk szeleteltet is), attól függően, mekkora a virsli, és a bevágásba tömjük. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk.

3. Ha a burgonya megfőtt, zsemleszínű rántást (2 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt) készítünk hozzá, összeforraljuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a tejfölt, a tárkonyt és az ecetet. Ezzel már forralni nem kell, mert a tejföl összeugrik.

4. A virsliket bő olajban pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és feltétként a forró főzelékhez tálaljuk.

Megjegyzés

A kihűlt virsliket, ha nem fogy el, fel is karikázhatjuk, és koktélparadicsommal vagy savanyú uborkával, esetleg főtt tojással vendégváró falatkák is lehetnek.

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss