Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajttal töltött rizsgolyó (arancini)

Hozzávalók

  • 1 ek olaj
  • 1 bögre rizs
  • liszt
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • 20 dkg gorgonzola (vagy más sajt)

Elkészítés

    1. Egy edénybe öntjük az olajat. A rizst kicsit megpirítjuk rajta, majd megsózzuk, és kétszeres mennyiségű vízben megpároljuk. Levesszük a tűzről, és 10 percre lefedjük. A megfőtt rizst ezután egy tálba szedjük, és langyosra hűtjük.
    2. 3 edényben elkőkészítjük a panírozás kellékeit: a lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát.
    3. A rizsből akkora adagot szedünk ki, mint egy kisebb mandarin. A közepébe nyomunk egy golyó sajtot, majd golyóvá gyúrjuk, és bepanírozzuk a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Elkészítjük az összes golyót, majd nem túl forró olajban 5 perc alatt kisütjük mindet.

      Még több olasz finomság >>> 

    13 EXTRÁN SAJTOS RECEPT AZOKNAK, AKIK IMÁDJÁK HA RÁSÜL VAGY HA NYÚLIK >>> 

    RIZSES EGYTÁLÉTELEK, HA KIFOGYTÁL AZ ÖTLETEKBŐL >>> 

Megjegyzés

Az eredmény kívül roppanós, belül meleg és puha - és egyáltalán nem olajos golyóbis -, amiben a sajt tökéletesen utat talált a rizsszemek között, és kellemesen ízesíti azt.

MME
Ez a szicíliai fogás is remek. Nem csak szűkebb pénztárcájú napokon, hanem akkor is, ha marad egy kis rizs az előző napi köretből.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin