Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttal töltött padlizsánbatyu

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A padlizsánok szárát vágjuk le, majd hosszában vágjuk fel 16 hosszú szeletre (az első és az utolsó szeletet ne számítsuk). A szeleteket sós vízben főzzük kb. 2 percig, majd szűrjük le és szárítsuk meg. A mozzarellát és a két paradicsomot vágjuk fel 8-8 szeletre. Két padlizsánszeletet tegyünk egymásra keresztben, majd helyezzünk rá egy szelet paradicsomot, sózzuk és borsozzuk meg. Erre tegyünk egy szelet mozzarellát, egy bazsalikomlevelet, majd újra egy szelet paradicsomot, melyet újra sózzunk és borsozzunk meg. A padlizsánok végeit hajtsuk össze. Ilyen módon készítsünk 8 csomagot, amelyeket tegyünk hűtőszekrénybe kb. 20 percre. Majd a padlizsánbatyukat kenjük meg olajjal, és kb. 10 percig grillezzük. A paradicsommártáshoz keverjük jól össze a felsorolt hozzávalókat. A grillezett padlizsánbatyukat forrón tálaljuk, szórjuk meg napraforgómaggal, bazsalikommal, és öntsük le paradicsommártással.

Ezek is érdekelhetnek

Friss