Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajttal töltött padlizsánbatyu

default user icon
Padlizsánbatyu grillen

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 230 g mozzarella
  • 16 db bazsalikomlevél
  • 2 db nagy paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál napraforgómag a díszítéshez
  • Mártás:
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

    A padlizsánok szárát vágjuk le, majd hosszában vágjuk fel 16 hosszú szeletre (az első és az utolsó szeletet ne számítsuk). A szeleteket sós vízben főzzük kb. 2 percig, majd szűrjük le és szárítsuk meg. A mozzarellát és a két paradicsomot vágjuk fel 8-8 szeletre. Két padlizsánszeletet tegyünk egymásra keresztben, majd helyezzünk rá egy szelet paradicsomot, sózzuk és borsozzuk meg. Erre tegyünk egy szelet mozzarellát, egy bazsalikomlevelet, majd újra egy szelet paradicsomot, melyet újra sózzunk és borsozzunk meg. A padlizsánok végeit hajtsuk össze. Ilyen módon készítsünk 8 csomagot, amelyeket tegyünk hűtőszekrénybe kb. 20 percre. Majd a padlizsánbatyukat kenjük meg olajjal, és kb. 10 percig grillezzük. A paradicsommártáshoz keverjük jól össze a felsorolt hozzávalókat. A grillezett padlizsánbatyukat forrón tálaljuk, szórjuk meg napraforgómaggal, bazsalikommal, és öntsük le paradicsommártással.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin