Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttal, sóskával töltött kiflik

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztát egy liszttel megszórt deszkán kinyújtjuk, majd felvágjuk téglalap alakú szeletekre.
  2. Feldaraboljuk a sajtot, apróra vágjuk a spenótot vagy a sóskát.
  3. A tésztalapok egyik, rövidebbik oldalára teszünk egy kis darabka sajtot, egy szelet sonkát és egy kis spenótot vagy sóskát, majd feltekerjük.
  4. Az így elkészített kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a durva szemű sóval, ízlés szerint szezám- és köménymaggal, vagy akár reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Camembert helyett más, puhább jellegű sajtot, esetleg sajtkrémet is használhatunk. A lényeg, hogy erőteljes ízű legyen!


- MME

Ezek is érdekelhetnek