Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttal rakott paprika paradicsomraguval

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paprikákat negyedeljük, és a magházukat kivágjuk. A paradicsomokat rövid időre forró vízbe mártjuk, majd kivesszük, hideg vízben lehűtjük, és eltávolítjuk a héját. Kettévágjuk, kikaparjuk a magjait, és a húsát vastagabb csíkokra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk. Az olajbogyókat félbe vágjuk. A sajtokat vékony szeletekre vágjuk.

Elkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Felmelegítjük az olaj felét, és a paprikákat megsütjük rajta. Kivesszük az olajból, és egy hőálló tálba rétegezve lerakjuk a kétféle sajttal. A sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. A maradék olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a paradicsomot, az olajbogyókat, a bazsalikomot, és sóval, borssal ízesítjük. Kevergetve 3-4 perc alatt összeforraljuk. Tálalásnál a paradicsomos ragura helyezzük a sültpaprika-tornyokat, és azonnal kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 495 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss