Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttal és baconnel töltött kiflik

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 db tojás sárgája
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • A tetejére:
  • 1 db egész tojás
  • szezámmag
  • lenmag

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a liszttel, az olvasztott margarinnal, az olajjal, sóval és a tojások sárgájával begyúrjuk a tésztát, majd 1 órát meleg helyen kelesztjük.

A tésztát 3 egyforma cipóra osztjuk. A cipókat vékonyra, kerek formára nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 8 cikkbe vágjuk. A cikkek szélesebbik oldalától ráfektetjük a bacont /két fél szeletet tettem rá/ és ráteszünk a reszelt trappista sajtból. A szélesebbik végétől feltekerjük kifli formára.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezám- és lenmaggal.

Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 30 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss