Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtszószos rakott krumpli

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg főzni való burgonya
  • 6 db tojás
  • 20 dkg trappista sajt
  • 3-4 dkg parmezán
  • 1-2 tk étkezési keményítő
  • 2 dl habtejszín (30%-os)
  • 2-3 dl tej
  • frissen őrölt bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 10 dkg mozzarella

Elkészítés

    1. A megmosott burgonyát héjában puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd meghámozzuk. A tojásokat forrásban lévő sós vízben keményre főzzük 10 perc alatt.
    2. A szószhoz egy kis lábasba lereszeljük a trappistát és a parmezánt, hozzáadjuk a keményítőt, felöntjük a habtejszínnel és a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a sajtok el nem olvadnak és a szósz kissé besűrűsödik. (Túl sűrű szószra ne számítsunk!) Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, és ízlés szerint megsózzuk, valamint frissen őrölt borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
    3. Egy tűzálló tál alját kirakjuk főttburgonya-szeletekkel, megsózzuk, majd jöhet egy sor a karikákra vágott tojásból. Ezt is megsózzuk, majd leöntjük egy adag sajtszósszal. Ugyanígy folytatjuk a rétegzést, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére kerüljön burgonya, majd jöhet rá a maradék sajtszósz!
    4. Ráreszeljük a mozzarellát, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz. Ez alsó-felső sütéssel mindössze 15-20 perc.

      TEPSIS ÉS RAKOTT KRUMPLI: 13 OLCSÓ ÉS EGYSZERŰ BURGONYÁS ÉTEL >>> 

      ÍGY LESZ TÖKÉLETES A RAKOTT KRUMPLI - 5 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>> 

      9 ISTENI RAKOTT KRUMPLI VARIÁCIÓ, AMIBŐL GARANTÁLTAN REPETÁZNI FOG A CSALÁD >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Sajtszószos rakott krumpli recept?


Magazin