Elkészítés: 15 dkg reszelt sajtot, 5 dkg tömlős füstölt krémsajtot 2 tojássárgájával, 2 dkg liszttel és 1 dl tejjel sűrűre főzünk, kihűtjük. Ha teljesen kihűlt, 5 dkg margarinnal habosra kikeverjük, ízlés szerint sóval ízesítjük.
50 dkg friss gombát meghámozunk, majd olívaolajban kevergetés mellett lassú tűzön megpirítjuk, ízesítjük fokhagymával, majorannával, rozmaringgal, pici sóval, petrezselyemmel.
Ha a gombánk készen van, hozzáadjuk a nagy tejfölt, végül a sajtszósz nagyobb részét. Összeforraljuk, és kész is. :) A maradék sajtszószból kis gombócokat formálunk díszítés gyanánt.
Az elkészített makaróni tésztával tálaljuk melegen.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre