Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtszószban sült szűzpecsenye serpenyős zöldségekkel

60 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húsból 8 db egyenlő érmét vágunk, de nem klopfoljuk.
Mindegyiket szeletelt baconba tekerjük, fogvájóval összetűzzük. Mindkét oldalát grill fűszerkeverékkel megszórjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, a húst elősütjük benne.

A megmaradt zsiradékon 1 evőkanálnyi margarint olvasztunk. Megfuttatjuk benne a karikára vágott póréhagymát, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk. Kb. 2 dl tejjel felöntjük, a sajtkrémet belenyomjuk, kiforraljuk. Ha kellőképpen besűrűsödött, ráöntjük a húsra, reszelt sajttal megszórjuk.

180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.

Elkészitjük a köretet: a burgonyákat meghámozzuk, felkarikázzuk, és félkeményre főzzük sós vízben, leszűrjük. Serpenyőben forró olívaolajon megpirítjuk a zöldségeket, először a sárgarépa, majd a burgonya, legvégén az articsóka kerül bele. Sózzuk, borsozzuk, frissen vágott petrezselyenzölddel megszórjuk.

Megjegyzés

Egyszerű, gyorsan elkészithető étel. A hús nem száraz, ha így készítjük el. - chef8107

Ezek is érdekelhetnek

Friss