Elkészítés: A húsból 8 db egyenlő érmét vágunk, de nem klopfoljuk.
Mindegyiket szeletelt baconba tekerjük, fogvájóval összetűzzük. Mindkét oldalát grill fűszerkeverékkel megszórjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, a húst elősütjük benne.
A megmaradt zsiradékon 1 evőkanálnyi margarint olvasztunk. Megfuttatjuk benne a karikára vágott póréhagymát, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk. Kb. 2 dl tejjel felöntjük, a sajtkrémet belenyomjuk, kiforraljuk. Ha kellőképpen besűrűsödött, ráöntjük a húsra, reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.
Elkészitjük a köretet: a burgonyákat meghámozzuk, felkarikázzuk, és félkeményre főzzük sós vízben, leszűrjük. Serpenyőben forró olívaolajon megpirítjuk a zöldségeket, először a sárgarépa, majd a burgonya, legvégén az articsóka kerül bele. Sózzuk, borsozzuk, frissen vágott petrezselyenzölddel megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre