Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtroló

Hozzávalók

  • 50 dkg leveles tészta
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg mascarpone
  • 15 dkg sajt
  • őrölt fehérbors
  • 7 dkg vaj

Elkészítés

    1. Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük,  majd 12 egyenlő csíkra vágjuk, és szorosan, úgy, hogy a tészta fedje egymást, rátekerjük a henger alakú sütőformákra,  majd egymástól kicsit távolabb, ráhelyezzük egy sütőpapírral borított tepsire.
    2. 180 fokra előmelegített forró sütőbe tesszük, majd pirosra sütjük. A sütőből kivéve pár percig hűlni hajuk, majd óvatosan leszedjük a formáról, és kihűtjük.
    3. A tejet egy serpenyőbe öntjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a mascarponét, 5 dkg reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal. Robotgéppel keverjük simára, majd szép lassan, állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
    4. Amikor a massza már elég sűrű, levesszük a tűzről, és kihűtjük teljesen.
    5. A kihűlt masszához hozzáadjuk a vajat és 5 dkg reszelt sajtot, majd robotgéppel alaposan összekeverjük. 
    6. A sajtos masszát egy habzsákba kanalazzuk, majd betöltjük a teljesen kihűlt tésztarolókat. Ezután mindkét végét a maradék reszelt sajtba mártjuk.

      EGYSZERŰ SAJTOS ROLÓ >>>

      11 SZUPER RECEPT, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG LEVELES TÉSZTA >>> 

      AZ 5 LEGNÉZETTEBB LEVELES TÉSZTÁS ÉTELEK VIDEÓN, AMIKET IMÁDTATOK >>>

Megjegyzés

A rolókat csak közvetlenül fogyasztás előtt töltsük meg, hogy a tészta ne szívja magába a nedvességet, és jó ropogós maradjon.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin