Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos zöldségkrémleves cipóban

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szem burgonya
  • 1/2 csomag vegyes leveszöldség
  • 1/2 fej brokkoli
  • 2 ek napraforgóolaj
  • 1 tk szárított, morzsolt majoránna
  • 1 csipet őrölt kömény
  • bors
  • 2 ek liszt
  • 1,5 l zöldségleves-alaplé
  • 1,5 dl (főző)tejszín
  • 15 dkg sajt
  • 4 db cipó

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát és fokhagymát, valamint a meghámozott, megmosott burgonyát és leveszöldséget apróra kockázzuk, a brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és a nagy fazékban felhevített olajon megpirítjuk.
  2. Majoránnával, köménnyel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük a liszttel és megkapatjuk.
  3. A zöldségeket felöntjük az alaplével és a tejszínnel, hozzáadunk 10 dkg reszelt sajtot, majd felforraljuk és mérsékelt tűzön főzzük kb. 30 percig, amíg megpuhulnak. A levest a fazékban botmixerrel darabosra turmixoljuk.
  4. A cipók felső részét levágjuk, a belsejüket kicsipkedjük. Ezekben tálaljuk a forró levest, aminek a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

9 KÖNNYŰ KRÉMLEVES >>> 

11 EGYSZERŰ ÉS LAKTATÓ LEVES HÓVÉGÉRE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss