Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-zöldséges rakottas

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd félpuhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, meghámozzuk és felkarikázzuk. A hagymát és a fokhagymát is meghámozzuk, apróra vágjuk. Az olaj felét felforrósítjuk, majd üvegesre pároljuk rajta a hagymákat.
  2. A paradicsomot, a cukkinit, a padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és felkarikázzuk mindet.
  3. A pirított hagymakeveréket olajjal kikent kerek tűzálló tálba simítjuk. A zöldségkarikákat felváltva kör alakban elrendezzük rajta és megsózzuk.
  4. A megmaradt olajat elkeverjük az oregánóval és a zsályával és a zöldségekre locsoljuk, végül megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 45 perc alatt aranyszínűre sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss