Elkészítés: A hagymákat felkarikázom, majd egy tepsibe halmozom. A csirkemellet befűszerezem, a hagymaágyra fektetem, egy kis olajat öntök alá, majd lefedve megsütöm.
Egy robotgépben a tészta hozzávalóit összedolgozom, 2 nem egyenlő részre osztom. A nagyobbik felét kinyújtom majd egy kerek pitetálba teszem. (Sütőpapírral kibélelt tálba a pite garantáltan nem ragad bele, és szépen szelhető lesz.) A másik felét is kinyújtom a tésztának, ez lesz a pite teteje.
A megsült húst felkockázom, majd a zöldségekkel, a dinsztelt hagymával, a sült hús szaftjával összerottyantom. Ha szükséges, egy kis vizet adok hozzá és egy kis fűszerkeveréket, a lényeg, hogy ne legyen száraz. Ezzel töltöm meg a pitét, amit először reszelt sajttal megszórok, majd pedig lefedem a kinyújtott tésztával. A széleit összenyomkodom, majd felvert tojással lekenem. Pár helyen villával megbököm, hogy a gőz távozni tudjon.
200 fokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre