Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos zöldborsó-golyók

30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megpároljuk.

Közben vizet forralunk, megsózzuk, és beleöntjük a zöldborsót. Amikor megpuhult, leszűrjük. Aprítóhéppel összezúzzuk (persze egy egyszerű krumplinyomó is megteszi), de csak épp, amolyan rusztikusra.

Egy keverőtálba beletesszük az összes hozzávalót és összegyúrjuk. Vizes kézzel golyókat formálunk (lepénykéket is lehet), beleforgatjuk morzsába, és forró olajban pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük.

Megjegyzés

Zöldséges barnarizst ettünk hozzá. Volt még mellé tölgyfa salátából, római salátából, paradicsomból és újhagymából saláta, amire nem tettünk semmilyen öntetet. Azért, mert friss, zsenge kakukkfüvet és bazsalikomot hoztunk a kertből, ezeket nagyon finomra aprítottam, és rászórtuk. Rendkívül finom lett. Azt gondoltam ki, hogy legközelebb morzsa helyett magkeverékben hempergetjük meg. - megtudjuknezni

Ezek is érdekelhetnek

Friss