Sajtos zabkeksz

Hozzávalók

  • 7,5 dkg zabpehely
  • 15 dkg fehérliszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • 7,5 dkg cheddar sajt (vagy trappista)
  • 2 tojás (sárgája)
  • 4 tk hideg víz
  • csipet só

Elkészítés

    1.

    A zabot és a lisztet egy keverőtálba mérjük, majd rámorzsoljuk a vajat. Lereszeljük a sajtokat, majd beleszórjuk a tálba.

    2.

    Szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgáját hozzáadjuk a keverékhez, hozzáöntjük a hideg vizet, majd tésztává gyúrjuk, és 30 percig pihentetjük.

    3.

    Pihentetés után a tésztát nagyjából 1 cm-esre nyújtuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, ráteszük a kiszaggatott kekszeket, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. 

    Rachel és a csokigyár

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin