Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-virslis rakott tészta

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg penne tészta
  • 3 pár virsli
  • 8 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 tk olaj
  • 1 fej vörös hagyma
  • bors
  • 35 dkg tejföl
  • 10 dkg tejszínes krémsajt
  • 2 gerezd fok hagyma
  • vaj (a kenéshez)
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítés

    1. A tésztát bő, enyhén sós vízben kifőzzük a csomagolásán megadott utasítás szerint. Ezután leszűrjük. A vöröshagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A virslit felkarikázzuk, ha műbeles, előtte lehúzzuk a bőrét. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, a felhevített olajon elkezdjük sütni. Hozzáadjuk a felaprított virslit és hagymát. Nagy lángon, kevergetve 5 percig sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk.
    2. A tejfölt kikeverjük a krémsajttal és a meghámozott, lereszelt fokhagymával. Sóval és borssal ízesítjük, majd alaposan összeforgatjuk a főtt tésztával. Egy nagyobb méretű sütőtálat vékonyan kivajazunk. Beletesszük a tészta felét, erre terítjük a virslis ragut a szalonna zsírjával együtt. A sajtot lereszeljük, a harmadával megszórjuk a ragut, majd befedjük a maradék tésztával, és megszórjuk a többi sajttal.
    3. A sütőtálat 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. Bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.

    MINIVIRSLI-KOSZORÚ LEVELES TÉSZTÁBÓL>>> 

    VIRSLIPÖRKÖLT ZÖLDBORSÓVAL>>> 

    FEHÉRBOROS KÁPOSZTA VIRSLIVEL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin