Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-virslis kocka

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 20 dkg sajt
  • 20 dkg pulykavirsli
  • 2 db tojás (nagyobb)
  • 1 csipet só
  • 25 dkg kefir
  • 1 tk olaj (a forma kikenéséhez)

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy kisebb jénait vagy tepsit (21*21cm) kikenünk olajjal vékonyan.
    2. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport. A sajtot finomra reszeljük, a virslit vékonyra karikázzuk. Egy tálba ütjük a tojásokat, amiben simára keverjük a kefirrel és a sóval. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd csomómentes masszává keverjük. Végül beleforgatjuk a reszelt sajtot és a felkarikázott virslit.
    3. A masszát az előkészített jénaiba vagy tepsibe simítjuk. 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 35 perc alatt megsütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, egy éles késsel felszeleteljük, és friss zöldségekkel kínáljuk.

    13 ÉTEL REGGELIRE, HA MÁR UNOD A SZALÁMIS KENYERET >>> 

    11+1 TOJÁSOS REGGELI, AMITŐL JÓL INDUL A NAP! >>> 

Megjegyzés

Nekem a sütési idő vége felé a teteje nagyon barnult, ezért a középső rácsról az alsóra raktam.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin