Elkészítés: 1. A túrót áttörjük.
2. Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és a cukorral.
3. A tejfölt összekeverjük a 2 tojássárgájával és a sóval.
4. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.
5. 4+1+2+3 => összegyúrjuk, fél órát kelesztjük.
6. A sajtot lereszeljük.
7. A tésztát 1 cm vékonyra nyújtjuk, és a fele sajttal megszórjuk. Hosszanti oldalán feltekerjük, mint a bejglit. Ezt a bejglit fél óráig kelesztjük.
8. A tésztát 3 cm vastag, egyetlen hosszú csíkra nyújtjuk.
9. Pogácsákat szaggatunk, tepsibe pakoljuk, távol egymástól. Tetejét a maradék 1 tojássárgájával megkenjük, és a maradék sajttal megszórjuk.
10. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre