Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-túrós pogácsa II.

MME MME
2 4.7/5
120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A túróból, a lisztből és a puha margarinból tésztát gyúrok, ízlés szerint sózva. Folpackba csomagolva beteszem a hűtőbe pihenni legalább 1 órára, de lehet 1 napra is. A sajtot lereszelem. A hideg tésztát kb. fél centi magasságúra nyújtom. Rászórok egy kis sajtot, majd mint egy szalvétát összehajtogatom. Ezt a műveletet még egyszer elvégzem (nyújtás, szórás, hajtogatás), és megint kinyújtom. Megkenem a tetejét a felvert tojással, és megszórom a maradék sajttal. Pogácsákat szaggatok belőle, és előmelegített, forró sütőben (kb. 210 fok) aranyszínűre sütöm.

Megjegyzés

Isteni finom sajtos-túrós íze lesz (a hajtogatás miatt fog megemelkedni a pogi), több napig eláll. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss