Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-túrós pogácsa II.

default user icon
2 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg trappista sajt
  • 1 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A túróból, a lisztből és a puha margarinból tésztát gyúrok, ízlés szerint sózva. Folpackba csomagolva beteszem a hűtőbe pihenni legalább 1 órára, de lehet 1 napra is. A sajtot lereszelem. A hideg tésztát kb. fél centi magasságúra nyújtom. Rászórok egy kis sajtot, majd mint egy szalvétát összehajtogatom. Ezt a műveletet még egyszer elvégzem (nyújtás, szórás, hajtogatás), és megint kinyújtom. Megkenem a tetejét a felvert tojással, és megszórom a maradék sajttal. Pogácsákat szaggatok belőle, és előmelegített, forró sütőben (kb. 210 fok) aranyszínűre sütöm.

Megjegyzés

Isteni finom sajtos-túrós íze lesz (a hajtogatás miatt fog megemelkedni a pogi), több napig eláll.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

D. Gabi
Én juhtúróval és füstölt sajttal csináltam meg. Először aggódtam, hogy élesztő nélkül mi is lesz belőle, de nagyon szép és finom lett. Köszönöm
sz(andi)
Életem első pogácsáját sütöttem meg. Isteni finom volt. Ezt nem lehet elrontani!!! Köszi a fincsi receptet!

Hasonló Receptek

Magazin