Elkészítés: A túróból, a lisztből és a puha margarinból tésztát gyúrok, ízlés szerint sózva. Folpackba csomagolva beteszem a hűtőbe pihenni legalább 1 órára, de lehet 1 napra is. A sajtot lereszelem. A hideg tésztát kb. fél centi magasságúra nyújtom. Rászórok egy kis sajtot, majd mint egy szalvétát összehajtogatom. Ezt a műveletet még egyszer elvégzem (nyújtás, szórás, hajtogatás), és megint kinyújtom. Megkenem a tetejét a felvert tojással, és megszórom a maradék sajttal. Pogácsákat szaggatok belőle, és előmelegített, forró sütőben (kb. 210 fok) aranyszínűre sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre