Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-túrós pogácsa egyszerűen

default user icon
8 3/5

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg margarin vagy vaj
  • 25 dkg trappista sajt
  • 1 db tojás
  • 0,5 tasak sütőpor

Elkészítés

    1. A sütőporral elkevert lisztet, a túrót, a vajat, a tojást és a sót jól összedolgozzuk, majd apró pogácsákat formázunk belőle (nem muszáj szaggatóval).
    2. Kb. 1 cm-re tesszük egymás mellé a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Lereszeljük a sajtot, és teszünk minden pogácsa tetejére.
    3. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Megjegyzés

Nagyon finom ez a pogi és rendkívül egyszerű. Mindenki imádni fogja.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Amusing
nagyon, nagyon, nagyon jó repecept :)) 2xes adagot csináltam 3 felé szedtem 2 rész ment a fagyóba pont 1 tepsi lett, raktam a a fél kg-hoz 1 sütőport is, fel is jött szépen 200 fokokn kapott 15 percet, finom lett
zizzi32
Kedves Csokavica! Kivancsi vagyok, sikerult-e ujra megsutnod, es milyen lett.
csokavica
koszi!
zizzi32
Hutoben kell kb. fel orat-orat allnia, szerintem nem artana bele sutopor se, hogy ne legyen lapos. Bar eddig csak olyan turos pogi receptet lattam, hogy nem kellett bele sutopor, csak hutoben allni 24 orat, masnap sutni. En szoktam rakni turos pogikba is sutoport fentiek ellenere is. Tul sokaig nem szabad sutni, mert kemeny lesz.
csokavica
Hello! En ezt a pogit megcsinaltam. Kiolvadt belole a vaj, pogik kilapultak. Csak az utolso tepsinel maradtak kicsit magasak. Nagyon kis langon kell sutni! Az ize olyan mint a melegszendvicsre olvad sajtdaraboknak. A paromnak izlett, nekem nem. De senki kedvet nem akarom elvenni!
zizzi32
Kedves prohaszkab ! Mivel szoktad megtolteni, erdekelne. Ha kis parnacskat csinalsz, nem esik szet sutes kozben, vagy jol lenyomkodott a szeleit? Miert nem kell bele a tojasfeherje? Esetleg attol kemennye valik? Erdekelne. Koszi.
prohaszkab
Mindenből egy kilót szoktam venni, és 3 tojás sárgáját, pici sót, és három felé osztom, be a mélyhűtőbe, ha kell előveszem, ez egy alap tészta édesnek is akkor egy kis van.c.teszek bele, avval töltöm amivel akarom és akkor párnácskákat, ez mindig van a hűben, évek óta csinálom, és nem kell ropogósra sütni a pogit, mert kemény lesz.
zizzi32
Mit jelent az, hogy also, felso sutes? Ropogosra kell sutni tenyleg? Ugy tudom, ha turos pogit sutunk, nem szabad sokaig sutni, mert akkor kemeny lesz. En legalabbis egyszer jartam igy turos pogival. Majd ezt is kiprobalom.

Hasonló Receptek

Magazin