Elkészítés: A tökmagot szárazon megpirítjuk, félretesszük. A tojásokat villával habosra verjük.
A lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, a többi hozzávalóval a tésztát összedolgozzuk, a végén a tökmagot is beledagasztjuk (a tojásból hagyjunk keveset a kenéshez!). Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, kinyújtjuk, és háromszor - kb. 15 perces időközökkel - hajtogatjuk (félbe, majd újból félbe).
Végül kb. bő ujjnyira nyújtjuk, tetejét pogácsaszaggatóval sűrűn lenyomkodjuk. Megkenjük a félretett tojással, és nagyméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Tetejükre elosztjuk a sajtot, és pihentetjük, ameddig a sütőt 210 fokra előmelegítjük.
Kb. 15-18 perc alatt a pogácsákat megsütjük, kihűlve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre