Elkészítés: 1. A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a tökmaggal összeforgatjuk, de keverhetünk hozzá 1-2 evőkanálnyi szezámmagot vagy lenmagot is.
2. A tojást az az olvasztott, de nem meleg margarinnal és a tejjel felverjük, majd a tökmagos liszttel és a reszelt sajttal összedolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, a tökmagos masszával a háromnegyedükig töltjük.
4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 10 percig, majd a muffinokat melegen vagy langyosan tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 PERC
MENNYISÉG: 12 DARAB
ENERGIATARTALOM: 227 KCAL/DARAB
NEHÉZSÉGI FOK: NAGYON KÖNNYŰ
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre