Elkészítés: A lisztet tálba teszem, eldörzsölöm benne az evőkanál zsírt, hozzáadom a tejben felfuttatott élesztőt, a tejfölt, a tojássárgáját, 1 csésze langyos vizet (amiben előzőleg elkevertem a sót és az ecetet), és összeállítom a tésztát. Ha kell, még langyos vízzel lágyítom, hogy gyönge tésztát kapjak. Jól kidolgozom, majd kinyújtom ujjnyi vastagra, rákenem a könnyen kenhető tepertőt, ezt megszórom egy kis liszttel, és minden oldalról felhajtom. 20 percig pihentetem, és még kétszer megismétlem a hajtogatást és a pihentetést. A harmadik nyújtás után kiszaggatom, zsírozott tepsibe rakom, megkenem tojással a tetejét, megszórom reszelt sajttal, és jó meleg sütőben megsütöm. Mikor már megpirult a sütőben, takarékra veszem, és még szárítom 10 percig. Nagyon finom leveles és roppantós lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre