Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-tejszínes metélt

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • 40 dkg hosszúmetélt,
  • 10 dkg húsos, füstölt szalonna,
  • 4 tojás,
  • 1,5 dl tejszín,
  • 5 dkg parmezán sajt,
  • vaj,
  • só,
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben kiolvasztjuk, zsírján átforgatjuk a metéltet. A tojást felverjük, összekeverjük a tej színnel, sóval, frissen őrölt borssal és a reszelt sajt felével. A folyadékot a tésztára öntjük és állandóan kevergetve, kissé besűrítjük. (Ügyeljünk arra, nehogy a tojás megsüljön, mert akkor rántottát kapunk!) A mártásos tésztát kivajazott tűzálló tálba halmozzuk és forró sütőben, a felső rácson 8-10 percig sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

01ildiko
Nagyon finom! Főzzétek bátran!
viribaby
Csak annyit : mind a 10 ujjunkat megnyaltuk utána...
zizzi32
Nem hangzik rosszul, kiprobalom.

Hasonló Receptek

Magazin