Sajtos-tejszínes hús

default user icon
9 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személy részére:
  • 8 szelet karaj (de lehet csirke- vagy pulykamell is)
  • 5-6 dkg liszt
  • 1 dkg őrölt paprika
  • 10 dkg reszelt trappista sajt (lehet füstölt sajttal keverve)
  • 3 dl tejszín
  • kevés olaj
  • kevés só

Elkészítés

    Elkészítés: A tepsit vagy jénait gyegén beolajozom. A lisztet a paprikával összekeverem, és a húsokat kicsit besózva beleforgatom, majd egymás mellé rakva rászórom a sajtot. Ezután ráöntöm tejszínt, majd alufóliával letakarva gyenge tűznél kb. 30 percig sütöm, azután fólia nélkül készre pirítom. Bármilyen körettel tálalható.

Megjegyzés

Nagyon egyszerü és nagyon finom, kicsik és nagyok nagyon szeretik.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fanni 5 évvel ezelőtt
Karajból csináltam és miután jénait bekentem olajjal vékony hagymakarikákat és vékony krumpli karikákat pakoltam a hús alá.. Nagyon finom lett. Csak ajánlani tudom. :)
Áldott Imréné 6 évvel ezelőtt
ez a csodás a főzésben,mindenki ad egy kicsit az alaprecepthez a saját ötleteiből,most iktatom én is a menübe,de már olvasat után is tudom frankó lesz.
Guzsvánné Söjtör Anita 9 évvel ezelőtt
Én is csirkemellből csináltam és rettentő finom volt! Mivel először csináltam meg ezért nem mertem eltérni az alap recepttől. De így is isteni volt! A férjem azóta is emlegeti! Köszönöm!
Főző Brigitta 9 évvel ezelőtt
Én csirkemellből csináltam: sültcsirke fűszersóval szórtam be, és csak sima lisztbe forgattam. Isteni lett!
Mészáros Anikó 9 évvel ezelőtt
Én egy réteg reszelt sajtot szórtam a tepsi aljára is, mert így nem ragad le egyáltalán, arra fektettem a hússzeleteket és újra a reszelt sajt. Nagyon fínom barackbefőttel is! A hússzeletekre kell barackgerezdeket fektetni, majd a sajtot..
Saári Bernadett 9 évvel ezelőtt
Tegnap kinéztem,ma megcsináltam.Saját hibámból jól odasült,csak annyira,hogy elgondolkodtam azon,hogy a tepsimet kidobom.Végül megtartottam,a receptet szintén.Nagyon fincsi lett,még a csirkezabáló lányom is emberes adagot vágott be.
LaLinea 10 évvel ezelőtt
Nemrég ismét megcsináltam. Most a véletlengenerátor útján kerültem ide, de ha már megint itt vagyok, megosztom további pozitív tapasztalataimat. 1. ebből a kajából szerencsére hiányzik a jellegzetes disznóíz 2. sztem úgy is tök jó, ahogy van, jó kis sűrű mártást kapunk a végére 3. én most már nem forgatok semmit sehova: lisztet meg paprikát szórok a jénaimba, rá a húst, megsózom, megint lisztet és paprikát szórok, ráküldöm a főzőtejszínt meg a sajtot és kész. Lusta vagy elfoglalt háziasszonyoknak követendő megoldás :)
Piroska 11 évvel ezelőtt
egy kicsit feltüpírozttam. A húsra tettem sonkát. A sajtot megszórtam bazsalikommal. A tejszínbe kevertem egy kicsit paradicsom lét és a szerecsendiót reszeltem.
LaLinea 11 évvel ezelőtt
Nyam-nyam! Amióta ezt a receptet megtaláltam itt a mindmegettén, rendszeresen szerepel a családi menün, mindenki óriási megelégedésére. Köszi! LL

Hasonló Receptek

Magazin