A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, és enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Egy tűzálló tál alját megszórjuk reszelt sajttal (ízlés szerinti vastagságban, vagyis ki hogy szereti).
A hússzeleteket egyenként megforgatjuk a lisztben és a felvert tojásban, majd szépen beterítjük velük a tálat (rétegezni fogjuk, tehát csak egy sort rakjunk!).
A hússzeletekre ismét sajtot szórunk, majd erre tesszük az újabb szelet húsokat. Rálocsoljuk a tejszínt, megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük fólia alatt. Levesszük a fóliát, és anélkül is sütjük még 15-20 percig, hogy szépen megpiruljon a teteje. Párolt rizssel kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a sajtos tejszínes rakott csirkemell