Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-tejfölös tócsni pofonegyszerűen

Hozzávalók

  • 40 dkg burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • bors
  • 1 db tojás
  • 2 ek liszt
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A tálaláshoz:
  • tejföl
  • fokhagyma
  • sajt
  • erős paprika

Elkészítés

    1. A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a fokhagymát és a vöröshagymát is hozzáreszeljük a kisebb lyukon.
    2. Hozzáadjuk ízlés szerinti a sót, borsot, majd a tojást, és adagonként annyi lisztet, hogy lágy, kanállal szaggatható masszát kapjunk. Néhány percig pihentetjük.
    3. Serpenyőben olajat forrósítunk, és kanállal 6-8 cm átmérőjű lepényeket szaggatunk a tésztából. Közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalukat a forró olajban, majd papírszalvétára szedjük.
    4. Fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal, apróa vágott erős paprikával megszórva tálalhatjuk.

    TEJFÖLÖS CSIRKÉS TÓCSNI>>> 

    SPENÓTOS TÓCSNI>>> 

    KUKORICATÓCSNI (TARKEDLI)>>> 

Megjegyzés

Sajttal, fokhagymás tejföllel és erős paprikával az igazi finomság. Így tálaltam.

alexandra29
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin