Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-tejfölös rongyos lángos (lapóka)

75 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval, az aludttejjel, a szódabikarbónával és a langyos vízzel közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk, és legalább fél órára félretesszük pihenni.
  2. A tésztát liszttel hintett munkalapra tesszük, kinyújtjuk kb 1/2 cm vastagra. Lekenjük lágy zsírral. Ezután feltekerjük és 6 darabra vágjuk. Ezeket a csiga tekercseket talpukra állítjuk. Szépen ellapítgatjuk egyenként.
  3. A serpenyőben az étolajat felmelegítjük és egyenként kisütjük. Először fedő alatt, szépen felhólyagosodik, majd megfordítjuk és fedő nélkül sütjük készre. Papírtörlőre szedjük. Tálalhatjuk tetszés szerint tejföllel, sajttal, fokhagymás tejföllel is. 

 

Megjegyzés

Levesünk utánra készítettem el az Ízőrzők-Kustánszeg bejegyzéséből. „Csinos” kis lángosok sültek ki, amik nagyon finomak lettek. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss