Elkészítés: A padlizsánt megmossuk és 1 cm-es karikákra vágjuk, majd olajban átsütjük.
Kiolajozott jénaiba rétegezzük a hozzávalókat a következőképpen: előbb a padlizsánt, sózzuk, majd a héjatlan paradicsomot, amit borsozunk. A felszeletelt sajtok következnek. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az edény tele lesz, illetve a hozzávalók elfogynak. A tetejét vastagon beborítjuk karikára vágott vöröshagymával, sózzuk, borsozzuk.
Elkeverjük a tojásokat a tejföllel és a zúzott fokhagymával, és ráöntjük a lerakott anyagokra.
Forró sütőben, fedő nélkül pirosra sütjük. Idénysalátával kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre