Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-tejfölös rakott padlizsán

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt megmossuk és 1 cm-es karikákra vágjuk, majd olajban átsütjük.

Kiolajozott jénaiba rétegezzük a hozzávalókat a következőképpen: előbb a padlizsánt, sózzuk, majd a héjatlan paradicsomot, amit borsozunk. A felszeletelt sajtok következnek. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az edény tele lesz, illetve a hozzávalók elfogynak. A tetejét vastagon beborítjuk karikára vágott vöröshagymával, sózzuk, borsozzuk.

Elkeverjük a tojásokat a tejföllel és a zúzott fokhagymával, és ráöntjük a lerakott anyagokra.

Forró sütőben, fedő nélkül pirosra sütjük. Idénysalátával kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss