Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-tejfölös rakott padlizsán

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg padlizsán
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 8 dkg emmentáli sajt
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 3 dkg fokhagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • törött bors

Elkészítés

    Elkészítés: A padlizsánt megmossuk és 1 cm-es karikákra vágjuk, majd olajban átsütjük.

    Kiolajozott jénaiba rétegezzük a hozzávalókat a következőképpen: előbb a padlizsánt, sózzuk, majd a héjatlan paradicsomot, amit borsozunk. A felszeletelt sajtok következnek. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az edény tele lesz, illetve a hozzávalók elfogynak. A tetejét vastagon beborítjuk karikára vágott vöröshagymával, sózzuk, borsozzuk.

    Elkeverjük a tojásokat a tejföllel és a zúzott fokhagymával, és ráöntjük a lerakott anyagokra.

    Forró sütőben, fedő nélkül pirosra sütjük. Idénysalátával kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin